POVEZNICE NA SADRŽAJE IZ PODRUČJA PROFESIONALNOG USMJERAVANJA:
1. WEB portal: https://e-usmjeravanje.hzz.hr
https://e-usmjeravanje.hzz.hr/Predanketa
https://e-usmjeravanje.hzz.hr/kamo-nakon-osnovne-skole
2. Upitnik profesionalnih interesa i kompetencija „Moj izbor“ :
3. Brošura s informacijama o školama i zanimanjima:
Dani Erasmusa 2020.
Erasmusday ove godine obilježavao se 15,16 i 17.listopada 2020. u cijeloj Europi. Budući da je u našoj školi u tijeku K2 Erasmus+ projekt sa zemljama partnerima Poljskom i Italijom, zajedničkom aktivnosti smo odlučili obilježiti 4. po redu Erasmusday.
Kao aktivnost odabrali smo razmjenu recepata koji spadaju u tradicionalnu kuhinju svake države članice projekta želeći na takav način upoznati se sa kulinarskim tradicijama Italije i Poljske, iskustveno uključiti učenike te razvijati jezične kompetencije služeći se ICTom.
U svakoj školi pripremala su se jela drugih zemalja i svi smo odabrali recept kojim se želimo predstaviti drugima. Mi smo odabrali dobro znane i tradicionalne fritule.
Slijedeći upute koje su nam poslane, učenice 8.a razreda skuhale su Bigos (poljsko jelo), a učenice 5.a razreda Orecchiette with rape tops or broccoli (talijansko jelo).
Kulinarsko druženje učenika i učitelja je bilo zanimljivo i poučno, jela srećom uspješno zgotovili uz zaključak da svi volimo ove neformalne načine druženja i učenja te da bi rado da ih je i više.
« Studeni 2024 » | ||||||
Po | Ut | Sr | Če | Pe | Su | Ne |
28 | 29 | 30 | 31 | 1 | 2 | 3 |
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 |
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 |
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 1 |
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |